Nagyerdei kalandok az egész családnak

Szabadtéri programok gyermekeknek és felnőtteknek a Nagyerdőn.

Ötholdas pagony

A szállodától gyalog néhány percnyire található a közkedvelt játszótér, az Ötholdas pagony. A nagy alapterületű, gyönyörű fákkal tarkított játszóteret gondosan körbekerítették a gyermekek biztonsága érdekében. Már maguk a hinták, mászóvárak, különböző játékok is önfeledt szórakozást nyújtanak a kicsiknek, emellett azonban az Ötholdas pagony előtt pónilovaglásra is lehetőség nyílik.

Állatkert, Vidámpark

A kicsik és nagyok által közkedvelt Állatkert és Vidámpark együttesen alkotja a Nagyerdei Kultúrparkot, mely szállodánktól egy karnyújtásnyira található.

Az 1958-ban alapított Állatkert kiváló kikapcsolódási lehetőségként szolgál minden, az állatvilág iránt érdeklődő látogatónak. Az oroszlánok és a zsiráf mellett találkozhat itt a látogató nílusi vízilovakkal, feketefejű pókmajmokkal, mókusokkal és szurikátákkal is.

Az Állatkerttel közvetlen összeköttetésben álló Vidámpark 17 játékkal várja Vendégeit, köztük elvarázsolt kastéllyal, dodgemmel és óriáskerékkel.

Nyitva tartás: egész évben.

Nyári időszámítás idején: minden nap, 09.00 órától 18.00 óráig

Téli időszámítás idején: minden nap, 09.00 órától 16.00 óráig

Elérhetőségek:

H-4032 Debrecen, Ady Endre út 1. 

Tel.: +36 52 310 065

E-mail: info@zoodebrecen.hu

 

BÉKÁS-TÓ ÉS SZABADTÉRI SZÍNPAD

A 2014-es év nem csupán az Aquaticum életében volt jelentős, maga a Nagyerdő számára is a megújulás éve volt. A szálloda egyik oldalán a megújult Békás-tóhelyezkedik el, melyet körülsétálva, beleszippantva a friss levegőbe, az ember szinte el is felejtkezik a világról.

A Nagyerdőnek ezen a részén kapott helyet az új Szabadtéri színpad is, mely szép időben tartalmas szórakozást biztosít az érdeklődőknek.

NAGYERDEI STADION

Az Aquaticum szomszédságában található az újonnan kialakított, modern Stadion és a Ködszínház is. A Stadion megépülése nem csupán a sporteseményeknek teremt otthon, hiszen koncerteket, előadásokat is szerveznek a komplexumban, mely éttermekkel, sportbolttal alkot teljes egységet. A környéken kuriózumnak számító Ködszínház pedig különleges látványt, feledhetetlen élményt nyújt.

Botanikus kert

Az Aquaticum Debrecen Termál & Wellness Hoteltől**** a Nagyerdőt átszelve, néhány perc sétára fekszik a Botanikus kert a Debreceni Egyetem főépületével és az újonnan kialakított Tudományos Élményparkkal.

A debreceni Botanikus kert a Debreceni Egyetem eklektikus stílusban emelt főépülete mögött található. Így az épület előtt fekvő, Versailles mintájára létrehozott gyönyörű francia park, mellette a Nagyerdő, mögötte a Botanikus kert mintegy a természet karjaként öleli körül a híres felsőoktatási intézményt.

A Botanikus kertben sétálva megismerkedhet többek között különböző kaktuszokkal, csodás orchideákkal és hatalmas fenyőkkel.

Sportolási lehetőségek

FUTÁS

A Nagyerdő méltán vált a debreceni futók kedvenc övezetévé. Próbálja ki Ön is, milyen felszabadító érzés az erdei ösvényeken, a madarak csicsergését hallgatva, kocogással indítani a napot.

Szintén az Aquaticum Debrecen Termál & Wellness Hotel**** közvetlen közelében, az Oláh Gábor utcán található sportcentrum azokat a futókat szolgálja, akik a könnyedén mérhető távot és a rekortán felületet részesítik előnyben. A sportcentrumban szabadtéri kondipark és kosárlabdapálya is a szolgálja a sportolni vágyók egészségét.

ÚSZÁS

Május elejétől augusztus végéig a szállodához kapcsolódó Aquaticum Debrecen Strandon úszómedencével várja az úszás szerelmeseit. Rossz idő esetén, egész évben nyitva tartva várja vendégeit a Nagyerdő szívében található Debreceni Sportuszoda is. Az uszoda számos sporteseménynek ad helyszínt, és nyitott kapukkal várja az úszni, szaunázni vágyókat.

KERÉKPÁROZÁS

A szálloda környékét behálózó utak, ösvények tökéletes terepet jelentenek mindazoknak, akik kerékpározva szeretnék megismerni a Nagyerdőt.

Inkább a belváros szépségeit szeretné két keréken felfedezni? Ez sem jelent gondot, hiszen már a szállodától a belvárosig vezető út is sok szépséggel kecsegtet, így itt igazi élmény a városi kerékpározás is. Az egyre jobban kiépülő kerékpárút hálózat pedig biztosítja a sport szerelmeseinek biztonságát. Hogy a nálunk töltött idő feledhetetlen legyen, kerékpárkölcsönzésre is biztosítunk lehetőséget szállodánk recepcióján.

KORCSOLYÁZÁS

Jégcsarnok komplex szolgáltatási palettával várja Vendégeit, amely gépjárművel vagy egyéb közlekedési eszközzel megközelíthető. Az itt megrendezésre kerülő sportesemények mellett természetesen lehetőség nyílik korcsolyázásra, korcsolya kölcsönzésre és élezésre, aki pedig megéhezik, megszomjazik, az a Jégbüfében regenerálódhat. A Jégcsarnokban sportbolt is található.