Környékbeli látnivalók

Debrecen környéke látnivalók sokaságával kecsegteti a turistákat.

Hortobágy

A Hortobágyon az ide látogatók megismerkedhetnek a pusztai állat- és növényvilággal, kocsikázáson és egy igazán különleges programon, a puszta szafarin vehetnek részt. Megcsodálhatják a pusztai lovasok bemutatóját, a Pásztormúzeumban bepillantást nyerhetnek a pásztorok mindennapjaiba, megkóstolhatják a csárdában az igazi, Alföldre jellemző ízeket és élőben tekinthetik meg a híres Kilenclyukú hidat.

Tuba Tanya

Egy igazi magyaros, jó hangulatú est keretében, a régmúlt idők ízeit felidézve a tulajdonos maga gondoskodik a vendégek jókedvéről, hangszerek, táncok, népviseletek bemutatásával, melynek maguk a vendégek is részesei lehetnek.

Paripa Csárda

A város szélén található Paripa Csárda hagyományos ízekkel, és vad ínyencségekkel várja Vendégeit. A csárdát tavas, erdős táj veszi körül, mely lehetőséget biztosít különböző szabadidős programokra, így túrázásra, szekerezésre, lovaglásra.

Debreceni Golf Klub

A Debreceni Golf Club oktató-gyakorló centruma tíz percre a városközponttól, de mégis távol a város zajától egy hely, amely a társasági és sportélet új központjaként a természetbe invitálja vendégeit. A Hajdúsági Tájvédelmi Körzet részeként, rendkívül gazdag növény és állatvilággal rendelkezik. Mindenkit vár a golfterasz, nemcsak a golf iránt érdeklődőket, hanem azokat is akik szívesen fogyasztanak egy italt az árnyas fák alatt, miközben bepillantást nyernek a golf világába.

Zsuzsi Erdei Vasút

Igazi különlegességnek számít a Zsuzsi kisvasút, mely a Debrecen melletti Erdőspuszták világát mutatja be kiszakítva az embert a rohanó hétköznapokból. A Zsuzsi Erdei Vasút Magyarország legrégebben épült, működő kisvasútja, mely időutazásra invitálja az utazóközönséget.

Koppány Fogadó és Erdei Kalandpark

Debrecentől néhány kilométerre található a Koppány Erdei Kalandpark, mely az aktív pihenés szerelmeseinek egyik kedvelt helyszíne. Nem csupán a kalandpark igazi kihívást jelentő akadályaival küzdhet meg a látogató, lehetőség van quadozásra, paintballra, tollaslabdázásra, íjászatra, és asztaliteniszezésre is.

Sóstó - Zoo

A vadaspark Nyíregyházától 5 km-re, az Aquaticumtól kb. 55 km-re található. A vadaspark 30 hektáros területén mutatja be a különböző földrészek állatvilágát. A teljes kikapcsolódás érdekében a vadaspark számos programlehetőséget is kínál Látogatóinak, így többek között fóka show, papagáj show, tevegelés és látványetetések segítségével hozzák közelebb hozzánk az állatokat.

Tokaj

A Debrecentől kb. 81 km-re fekvő város méltán híres borairól. Borospincéink kívül is tartogat azonban bőven lehetőségeket az ide kirándulók számára. Ilyen többek között a Tokaji Múzeum, a Tokaji Manufaktúra Kiállítóterem és Alkotóház, vagy a Paulay Ede Színház.

Eger

A különleges hangulatú, történelemkönyvekből is jól ismert Eger városa kb. 145 km-re fekszik Debrecentől. Eger nevét hallva van, akinek a Dobó tér jut eszébe, sokaknak a minaret, vagy a vár, és szinte mindenki ismeri a város borait is. Méltán híresek a Szépasszonyvölgyben található borospincék és csárdák is.